Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 19 martie 2013

Scrisori externe cu mărci "Cluj" şi "Oradea"

Tot recitind bibliografia referitoare la mărcile emisiunilor Cluj-Oradea, am dat peste controversele referitoare la circulaţiile externe. Mi-am adus aminte că recent au fost vândute pe un portal online două astfel de plicuri. Curios, deşi sunt destul de rare, preţurile realizate nu au fost prea mari. Am senzaţia că "urmăritorii" de pe portalurile online nu prea ştiu să aprecieze astfel de piese (sau ele nu au fost "scăpate" de amatori).

O primă piesă a fost expediată din Oradea la Budapesta, în aprilie 1921. Înainte de a ajunge la destinaţie, a "luat-o" în direcţia opusă, poposind prima dată la Bucureşti.

A doua piesă a fost expediată în octombrie 1921 din Sibiu în Statele Unite, la New York.
Ambele corespondenţe au fost expediate recomandat (click pe imagini pentru mărire). Calculaţi singuri dacă se potrivesc sau nu cu tarifele în vigoare la datele respective. Se vede însă că ele sunt efectiv circulate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu