Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 6 august 2012

Racheta fără... rachetă!

Cred că acum vreo două săptămâni a fost oferit pe eBay un bloc de patru din marca "Luna 4" nedantelată, din 1963, la care lipseşte culoarea roşie (racheta propriu-zisă din centrul "stelei).


De-a lungul timpului mi-au trecut de mai multe ori prin mână exemplare cu această eroare, dar mărturisesc că numai o singură dată am fost convins (în cazul unui unicat) că piesa era originală (nelucrată, adică având "racheta" îndepărtată prin diferite căi, care au lăsat urme pe suprafaţa cretată a hârtiei).
Tocmai din acest motiv nu m-aş putea pronunţa dacă piesa de faţă a fost sau nu originală - norocul cumpărătorului până la urmă, mai ales că piesa a realizat un preţ final de 792 dolari, după 32 biduri!

9 comentarii:

  1. Cred ca, de multe ori, in lumea aceasta, tocmai detaliul neobisnuit, atipicul, asimetria, daca vrei, face toti banii :) Zic si eu, ca un diletant sau nici macar :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zici bine, Teo. Exact asemenea exemple constituie "sarea şi piperul" pasiunii.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Ăsta-i mizilic, Hapi! Să vezi cum "zboară" zeci de mii de euro pe câte-un singur timbru pe la licitaţiile mari!... :))

      Ștergere
    2. Ca sa le tina intr-un clasor? :(
      Hm....

      Ștergere
    3. Depinde de persoana cumpărătorului. Unii o fac pentru propria plăcere, unii o fac pentru a câştiga premii la expoziţii, iar alţii nu le pun în clasoare, ci în seifuri, drept investiţie.

      Ștergere
  3. Da , de mic am auzit de aceasta eroare. I se spunea ca e racheta fara CARABUS .
    Totusi nu inteleg de ce rebuturile de productie ale Fabricii de timbre au ajuns pe piata filatelica. Pe blogul lui Adrian Cosmescu este spusa poveste cu centrul ranversat al recensamantului . Aceea sa fie povestea ?
    Ciao !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Treaba cu cărăbuşul apare la altă emisiune, ceva mai timpurie ("insecte dăunătoare" de prin cincizeci şi ceva), şi nu este "fără cărăbuş", ci cu cărăbuşul în două culori distincte.
      Mărturisesc că n-am citit povestea de pe blog, pentru că ştiu povestea de la un cunoscut al celui care a descoperit o coală.

      Ștergere
  4. Salut !
    In cercul filatelic pe care-l frecventam in copilarie cei mai in varsta spuneau rachetei rosii care lipsea carabus.
    Stiu despre ce e vorba in cealalta emisiune despre care pomenesti.
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere