Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 27 august 2012

Poşta turcă, o piesă interesantă

Cu vreo două luni în urmă, pe eBay a fost oferit un fragment purtând trei mărci turceşti, obliterate cu o ştampilă biliniară a oficiului militar de campanie nr.65 din Bucureşti (click pentru mărire).


Ceea ce mi se pare interesant este că ştampila biliniară nu prea seamănă cu cele întâlnite relativ frecvent pe plicurile filatelice ale epocii.
Mărcile de pe fragment au fost puse în circulaţie în 1916: perechea de mărci de 20 paras sunt cele catalogate de Michel sub nr. 355 (emisiunea din 29 mai 1916, fără supratipar), iar cea de 10 paras (cu supratipar) este catalogată sub nr. 379. Piesa a fost achiziţionată cu 24 de dolari, după 5 biduri.

Problema care se ridică este următoarea: există două tipuri ale acestei ştampile? Este piesa de faţă falsificată, sau ştampilele biliniare de pe plicurile filatelice sunt contrafăcute?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu