Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 3 martie 2014

Recomandată de serviciu

Piesa din imaginile de mai jos nu este vreo raritate, ci doar un document care arată modul în care administraţia poştală rezolva o cerere primită din partea unui colecţionar, cel mai probabil. Este vorba de foaia cu antet care reprezintă corespondenţa propriu-zisă, prin care i se răspunde unui solicitant din Statele Unite (şi i se înapoiază totodată cecul trimis anterior Poştei române), precizându-i-se că timbrele solicitate nu mai pot fi vândute, deoarece erau epuizate la data primirii solicitării (click pe imagine pentru mărire).


Corespondenţa a fost expediată pe adresa solicitantului american sub forma unei recomandate de serviciu, care a beneficiat de scutire de francare (conform regulamentului de exploatare în vigoare la acea dată, click pe imagiin pentru mărire).


Plicul poartă pretipărit antetul administraţiei poştale. În afara ştampile de zi cu dată (la expediere), pe faţa plicului a mai fost aplicată o ştampilă cu indicaţie de serviciu (liniară pe două rânduri).
Pe verso sunt vizibile ştampilele de tranzit şi de sosire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu