Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 12 martie 2014

ATENŢIE! Phishing la adresele de mail de pe Yahoo!

De câteva ore au început să-mi "curgă" mailuri care solicită verificarea conturilor de mail, deoarece se închid de către administratorii Yahoo! Adică ceva ca în imaginea de mai jos (click pentru mărire):


Verificaţi adresa de unde vine, dacă primiţi un astfel de mail, şi mai verificaţi unde duce linkul subliniat (cel cu "Click here..."). Puneţi cursorul mouseului pe link şi urmăriţi în bara de stare (a browserului sau a clientului de mail pe care îl folosiţi).

Puteţi să faceţi şi o verificare suplimentară a originii mailului primit, utilizând un utilitar gratuit, IPNetInfo de la NirSoft. Copiaţi headerul mailului în clipboard (cum ajungeţi la header puteţi afla dând un google), apoi daţi-i o comandă "Paste" în fereastra de interogare a utilitarului. Eu am făcut demonstrativ chestia asta, obţinând o adresă a individului, undeva în New Jersey, în SUA (celelalte două adrese reprezintă "ruta" mailului pe care l-am primit eu).


Succes şi nu vă lăsaţi păcăliţi de toate paparudele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu