Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 30 martie 2014

Indicaţie de serviciu manuscrisă, în locul ştampilei

Uitându-mă mai bine la textul manuscris pe faţa unei scrisori oficiale din anii '60 ai secolului XIX, am descoperit un text interesant pentru istoria poştală locală. Click pe imagini pentru mărire.


Scrisoarea a fost expediată pe 14 mai de la Cahul către "Onorat. Tribunalu de Kovurlui", primind o ştampilă la Galaţi pe verso, pe 15 mai. Scrisoarea poartă pe verso şi poansonul expertului de origine română Marco Martin.

Cu un scris vizibil diferit de cel al expeditorului şi cu o cerneală având o culoare diferită, un amploiat al poştei locale a consemnat pe faţa scrisorii indicaţia "După pornirea poştei/Expediat pe la Vaslui". Ştampilele de serviciu "DUPĂ PLECARE" au fost introduse în serviciu ceva mai târziu.

Nu cred că a sesizat cineva inscripţia (ori nu i-a acordat atenţia cuvenită), deoarece scrisoarea a fost vândută pe un portal online cu un preţ absolut derizoriu.
Eu îmi salvasem imaginile piesei pentru a-mi îmbogăţi biblioteca utilizată drept comparaţie pentru piesele întâlnite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu