Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 14 aprilie 2013

Colonia Popper, Ţara de Foc

Printre multele poşte locale răspândite în întreaga lume, a existat una organizată de un român, tooocmai în Patagonia, sudul extrem al Argentinei, în Ţara de Foc. Este vorba de Julius Popper.
Nu am de gând să insist asupra personalităţii şi activităţii inginerului român, cine este interesat găseşte destule informaţii la linkul de mai sus. Ce doresc este dar să semnalez două piese întâlnite în ultima perioadă în licitaţii.

O primă piesă este cartea poştală de mai jos.

Este posibil ca ilustrata să fie chiar o producţie a exploratorului. Plecată din Colonia Popper în iulie 1891, ea tranzitează Buenos Aires şi ajunge la Bucureşti abia în ianuarie 1892. N-am mai văzut de mult timp o circulaţie cu această marcă locală.

A doua piesă este un fragment de coală din aceeaşi marcă locală (click pentru mărire).

Fragmentul de coală a fost oferit la ultima licitaţie a casei americane Cherrystone, împreună cu alte piese identice, într-un lot însumând 96 de mărci.

Este discutabil dacă această marcă şi-ar găsi locul într-un catalog românesc. Fără îndoială însă că este totuşi o piesă de interes şi pentru români.

2 comentarii: