Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 14 aprilie 2013

N-am mai văzut-o şi nu mă pot pronunţa

Piesa de mai jos, vândută zilele acestea pe eBay, a generat (se pare) întrebări în rândul colecţionarilor acestei perioade (spun asta deoarece am primit câteva solicitări pe mail să mă pronunţ asupra piesei).


Nu aş putea spunedacă este sau nu un eseu. Calitatea ilustraţiei lasă mult de dorit (în ciuda faptului că acelaşi vânzător postează de regulă scanări cu o calitate relativ bună). Piesa s-a vândut (94 dolari, 10 biduri), dar în opinia mea răspunsul nu poate fi dat decât cu piesa în mână.
Dacă este cineva care poate spune mai multe, formularul de comentarii de mai jos îi stă la dispoziţie.

2 comentarii:

  1. Am si eu un Ferdinand din aceeasi serie cu valoarea de 2lei dar culoarea nu este orange cum scrie in catalog,ci galben.Dar un galben deschis...Nu stiu ce sa zic.Am intrebat un colectionar si mi-a spus ca nu este nimic deosebit decat tot un fel de orange deci nu este vorba de vreo eroare de culoare ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Există varietăţi de nuanţe la acea marcă. La obliterate există şi exemplare cu cerneala uşor decolorată. O varietate reală de nuanţă se poate lua în considerare numai la piese neouzate, cu guma originală şi intactă.

      Ștergere