Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 12 iunie 2012

Acum 50 de ani - 1962, o scrisoare pe zi

Iată o idee ce poate părea trăznită la prima vedere, dar este în fapt o adevărată lecţie de istorie şi geografie.
Pe cunoscutul forum australian Stampboards.com, un topic exact acest lucru şi l-a propus: cu ajutorul comunităţii de colecţionari să reprezinte în imagini câte o scrisoare pentru fiecare zi din anul 1962.

Puteţi găsi acest topic aici. Aveţi grijă că imaginile vă fură, sunt multe, schimbul de informaţii între participanţi este extrem de interesant, iar vizualizarea în întregime a subiectului vă va lua, cu siguranţă, ceva timp.

3 comentarii:

  1. Acest post m-a inspirat sa creez, cu ajutorul wikipediei desigur, un fel de retrospectiva a anului 1962, (prezentata in ordine oarecum haotica aici), anul consiliului Vatican II, si al excomunicarii lui Fidel Castro de catre Papa Ioan al 23-lea, al crizei misilelor sovietice in Cuba, si al acceptarii independentei Algeriei de catre francezi, al deschiderii primului magazin Walmart in Arkansas, anul lansarii primului satelit de telecomunicatii AT & T in spatiu, al decesului d-nei Marilyn Monroe, si al aparitiei personajului Spiderman in publicatiile Marvel Comics, si al inlocuirii bateristului Pete West cu Ringo Starr in grupul Beatles, al lansarii filmului Lawrence of Arabia, cu dl Peter O'Toole (alaturi de d-nii Anthony Quinn, Alec Guiness, Omar Sharif) in rolul titular, si al demisiei in masa a intregului guvern norvegian in urma unui accident minier care cauzase decesul a 21 de persoane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subiectul este într-adevăr o provocare.
      Mi-ai adus aminte de "Lawrence of Arabia" pe care l-am văzut de mai multe ori şi cred că tot l-aş mai revedea.
      Mulţumesc pentru contribuţie, Rudolph!

      Ștergere
  2. Chiar că te fură!
    Le-aş răsfoi, citi...

    RăspundețiȘtergere