Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 30 august 2012

Declaraţie a directorului general al Poştei Române

Pentru buna informare a cititorilor, reproduc mai jos un comunicat din partea CN Poşta Pomână, dat publicităţii în cursul zilei de 29 august a.c.:

"Bucureşti, 29 August 2012 - Având în vedere numeroasele articole apărute în presă ce au avut ca subiect principal disponibilizările colective de la Poşta Română, domnul Ion Smeeianu, Director General al CN Poşta Română SA face urmatoarele precizări:

«Vă atenţionăm cu privire la dezinformările practicate de o serie de lideri sindicali ai Poştei Române în rândul angajaţilor şi, foarte activ, prin intermediul presei.
În acest moment, nu se intenţionează a fi făcute disponbilizări colective sau reduceri salariale pentru restul anului 2012 , în afara de cele naturale (demisii, pensionari etc.).
Cer ferm liderilor de sindicat, care se folosesc de mass-media pentru a manipula angajaţii în scopuri personale şi a dezinforma opinia publică, să înceteze imediat această practică!»
".

Reamintesc că în 14 august am publicat articolul "BOMBA CU CEAS: Se anunţă vremuri grele pentru poştaşi", în care am relatat conţinutul discuţiilor purtate între reprezentanţi ai administaţiei şi cei ai sindicatului. Sursa informaţiilor o constituie, într-adevăr, un comunicat provenit de la Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, pe care îl reproduc mai jos în facsimil (click pe imagini pentru mărire).


Personal, nu pot aprecia decât că ambele părţi, nespunând lucrurilor pe nume, contribuie în egală măsură la o informare necorespunzătoare atât a opiniei publice, cât şi a salariaţilor din Poştă. Dacă există într-adevăr o acţiune de dezinformare, atunci administraţia ar trebui să ia măsurile legale împotriva vinovaţilor.

Când se ajunge să se pună în discuţie disponibilizarea a mii de oameni (chiar dacă este vorba numai de scenarii economice pentru readucerea companiei pe linia de plutire), atunci există deja o problemă care nu priveşte numai compania sau numai pe salariaţii acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu