Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 14 iulie 2015

Cum te determină nesimţiţii să le creşti traficul

Nu mai este demult un secret că internetul românesc este plin de tot felul de panarame şi de nesimţiţi.
Am să vă dau un scurt exemplu de şmecherie de doi bani la care apelează cu maaaare nesimţire portalul Evenimentul Zilei, cel care are ca patron singurul investitor elveţian din presa românească.

Problema nu este în definitiv că le faci trafic, dar măcar să merite asta. În fapt, nesimţiţii nu te determină decât să pierzi inutil timpul.

Şmecheria e de doi bani! (Nu sunt ei singurii care fac asta, mai este şi perechea de site-uri Descoperă şi Gândul). Pe fluxul RSS al Evenimentului Zilei, destul de multe ştiri aparţin de fapt revistei Capital (din acelaşi portofoliu elveţian de investiţii - măi băieţi acasă daţi dovadă de aceeaşi nesimţire?).
Dai peste un titlu care te incită, dar care ascunde de fapt adevărata ştire în spatele a două-trei cuvinte bombastice sau care trezesc (fără nicio bază) interesul cititorului. Ca de exemplu acesta: "ANUNŢ pentru FIRMELE DIN ROMÂNIA: e BUCURIE!" (desigur, majusculele sunt obligatorii!). Bucurie pe dracu', pentru că te trezeşti în faţă cu un link spre... Capital!
Dacă eşti îndeajuns de curios să urmezi şi acest link, dai peste o ştire veche de multe zile, pentru că există deja de mult timp o propunere legislativă în acest sens, care a fost popularizată în toată presa de specialitate. Mai precis: Ştampila nu va mai fi obligatorie.

Nesimţirea webmasterilor de la Evenimentul Zilei nu se opreşte însă aici: pentru unele "articole" de acelaşi gen, te pomeneşti că dai peste o pagină simplă, doar cu titlul şi fără nicio trimitere suplimentară sau link către altă pagină. Bineînţeles că pierzi timp să descoperi că ai deschis o pagină care nu te ajută cu nimic.
Sau te pomeneşti şi cu altă măgărie, o nesimţire cât casa! Exact ceea ce făceau acum câţiva ani cei care se autointitulau "integratori de conţinut", în fapt pungaşi care trăiesc pe seama conţinutului general de alţii. De exemplu, tot în fluxul RSS al celor de la EVZ dai peste titluri care îţi deschid pagini fără niciun conţinut, dar cu linkuri către articole publicate de Economica.net, ori către alte site-uri care n-au nici în clin, nici în mânecă cu trustul Ringier.

Ca să nu o mai lungesc, astfel de indivizi nu au ce căuta pe net în opinia mea. Tocmai de aceea am recomandat tuturor firmelor cu care colaborez să elimine din destinaţiile lor paginile portalurilor EVZ şi Capital, pentru a nu mai pierde timpul de pomană. Oricum, Într-un an de zile n-am dat pe niciunul dintre site-uri peste mai mult de cinci-şase articole de interes.
Dacă n-aţi aflat că traficul se obţine prin conţinut de calitate şi nu prin pungăşii şi şarlatanism, nici nu meritaţi altceva.

2 comentarii:

 1. max, absolut de acord, nici eu nu mai intru pe evz.ro decit atunci cind vreau sa vad cit de jos au mai putut sa coboare.

  dar nu stiu daca "trustul evz+capital+ce-o-mai-fi" mai apartzine ringier
  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-6901661-update-ringier-romania-vinde-cotidianul-evenimentul-zilei-capital-lui-bobby-paunescu-schimbari-conducerea-ringier-restructurari-diva-inchide-paunescu-vom-grupa-toate-activele-media-intr-grup-avem-vede.htm
  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi se pare că aşa e! Ai dreptate, mulţumesc! Aşa că... obiceiurile sunt cele neaoşe! :D

   Ștergere