Cea mai bună metodă ca să nu te păcăleşti cu ceva este să nu te bagi la chestii la care nu te pricepi. Nu poate nimeni să acuze un colecţionar american că nu ştie fineţurile filateliei româneşti.
Atunci când însă vrei să te dai mare că faci comerţ cu rarităţi din toată lumea, te poţi pomeni foarte uşor în postura de a te face de râs. Aşa cum se întâmplă cu acest negustor şi cu această piesă. Click şi pe imagine pentru mărire.
Cine nu înţelege de ce piesa cu pricina este falsă, îl invit să citească literatura, pentru că există destulă, dar şi articolele mele mai vechide pe blog (pentru că am tot scris despre această eroare de m-am plictisit).
Pana nu va aparea un catalog adevarat, cu exemplificari fotografiate si explicatii pertinente, smecherii vor avea de castigat. Lipsa informatiei concentrare intr-o singura lucrare faciliteaza vanzarea de facaturi si falsuri. Sa fi convins ca articolele imprastiate pe diverse websiteuri ori bloguri, in forumuri sau reviste specializate, oricat de profesionale sunt, nu vor fi depistate de cumparatorul ocazional, grabit si insolent cu banii lui. In momentul cand un singur catalog specializat se va impune pe piata, vanzatorii de "gablonzuri" vor ramane someri.
RăspundețiȘtergerePăi să fie sănătoşi! O simplă comparaţie a "minunii" cu o marcă obişnuită de 5 bani poate arăta cât de departe de original e chestia asta.
ȘtergereAşa că, mai pe scurt, lenea şi prostia se pot plăti uneori destul de scump.
Chestia cu catalogul este relativă. Toţi ar vrea un catalog-minune, care să-i facă deştepţi. Dar dacă ar mai trebui să-l şi plătească la valoarea lui, păi îţi spun eu că vor strâmba din nas. Cei mai mulţi nu vor decât informaţie "moca" dar comercială, de pe urma căreia să-şi umple buzunarele.
Ștergere