Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 9 octombrie 2014

Preţ neaşteptat

Am urmărit  în ultimele zile evoluţia ofertelor făcute pentru o carte poştală militară postată pe un portal de licitaţii online. Este vorba despre o piesă circulată pe timpul celui de-al doilea război balcanic. Click pe imagine pentru mărire.


Cartea poştală nu poartă o ştampilă de plecare propriu-zisă, ci o ştampilă administrativă a Vasului Spital aparţinând Marinei Militare (presupun că a funcţionat numai unul la acea dată, într-ucât lipseşte orice numerotare sau denumirea unei apartenenţe la vreo (mare) unitate.
Există însă o ştampilă a oficiului poştal din Turnu Măgurele (cu data ilizibilă), precum şi ştampila mecanică de sosire utilizată la oficiul poştal central din Bucureşti, cu data de 15 iulie 1913.

Cartea poştală a obţinut în licitaţia online preţul de 153 dolari (după 8 biduri). Bănuiesc faptul că atractivitatea piesei a avut la cauză ştampila militară administrativă.


2 comentarii:

  1. Nu am citit postarea aceasta înainte de a posta la rândul meu câteva detalii referitor la piesă. Așa că prețul rezultă din interesul față de o corespondență plecată de pe un vas-spital cu echipaj de numai 31 persoane PLUS interesul celui de-al doilea bidder (pe care acuma sincer nu știu de ce-l interesa atâta cartea asta poștală :-) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nicio problemă, n-am nicio pretenţie. Mai bine este ca o astfel de piesă să fie semnalată de două ori decât să treacă neobservată.

      Ștergere