Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 7 octombrie 2014

Capete de bour la Schwanke

Licitaţia cu numărul 347 desfăşurată la sfârşitul lunii august a.c. a prilejuit prezentarea în oferta casei a trei exemplare din celebrele Cap de bour moldovene. În ciuda faptului că în cursul acestui an au fost oferite parcă mai multe Capete de bour ca niciodată, toate cele trei piese oferite în cadrul acestei licitaţii au fost vândute, numai că preţurile de adjudecare au fost ceva mai mici decât preţurile de strigare (regulamentul licitaţiei permiţând vânzarea şi în această situaţie, cu acordul proprietarului desigur).


Acest exemplar de 27 parale, obliterat cu o ştampilă neagră GALATZ MOLDOVA 3?/?, a fost oferit la un preţ de strigare de 4.500 euro, vânzându-se însă cu numai 3.500 euro (fără taxe şi comisioane). Unicatul a fost însoţit de un certificat de autenticitate semnat de expertul german Bühler.


Oferta de mărci din prima emisiune a continuat.


Acest unicat de 54 parale, obliterat cu un fragment al ştampilei JASSY MOLDOVA 3/? aplicată cu tuş roşu, cu cadrul uşor atins pe latura inferioară, însoţit de un certificat semnat de Heimbüchler, a fost oferit la un preţ de strigare de 1.250 euro, vânzându-se în final cu 1.300 euro.


Un al treilea exemplar, de această dată de 108 parale, unicat obliterat cu ştampila cu tuş roşu JASSY MOLDOVA 27/9 şi însoţit de un certificat semnat de expertul german Fritz Heimbüchler, a fost oferit la un preţ de strigare de 3.000 euro, realizând în final numai 2.500 euro.

La aceeaşi licitaţie a fost oferită şi o colecţie ("pieptănată" de câteva piese) cuprinzând o încercare de studiu la emisiunea Principatele Unite (1862/1864). M-am decis să o prezint deoarece cu câteva zile în urmă, într-un grup specializat de pe Facebook s-a purtat o discuţie referitoare la corectitudinea unui preţ solicitat de un vânzător pentru o coală de 30 parale 1864. În această colecţie apare o astfel de coală. Poate că este de ajutor examinarea ofertei, mai ales în situaţia în care această colecţie a fost oferită la un preţ de strigare de 2.500 euro, dar a a rămas nevândută. Vă invit să examinaţi imaginile de mai jos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu