Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 8 octombrie 2014

Cine n-ar vrea prima marcă în bloc de patru?

Merită de semnalat blocul de patru mărci oferit la ultima licitaţie a experţilor austrieci de la firma Öphila (Puschmann şi Schwartz).


Am văzut foarte puţine blocuri de patru circulate în Transilvania, iar acesta a fost obliterat, după cum oţor se poate vedea, cu ştampila tip E a oficiului din Ciakova. Blocul este imprimat pe hârtie de mână, clişeele aparţinând tipului III. După Ferchenbauer (care şi semnează certificatul alăturat blocului), piesa ar merita o cotă de catalog de "numai" 7.200 euro. Blocul a fost oferit cu 1.800 euro, preţ de strigare, realizând la finalul licitaţiei un preţ de 2.400 euro.


Un unicat frumos de 50 Kreuzer ("grober Druck") din emisiunea 1867, purtând o porţiune mare a ştampilei de mandate din Timişoara (având 150 puncte în monografia lui Ryan) aplicată cu tuş albastru a fost oferit cu 150 euro, realizând însă un preţ final de 400 euro! De altfel, ştampilele complete pe această marcă sunt relativ rare.


O altă piesă frumoasă a fost timbrul pentru telegraf de 1 florin (emisiunea 1873, litografiată) purtând un fragment mare din ştampila oficiului telegrafic din Cernăuţi. Piesa a fost vândută cu 340 euro, faţă de preţul de strigare de 300 euro.


Surpriza a venit de la lotul cuprinzând cele două mărci ale DDSG, ambele purtând ştampile ale agenţiei din Brăila. Spectaculoasă este piesa din stânga, purtând ştampila liniară aproape completă cu numele agenţiei. Cele două mărci au fost oferite cu numai 100 de euro, dar au realizat un preţ final de "numai" 2.000 de euro!

Cred că merită să vă mai uitaţi din când în când prin plicuri, cutii, albume şi clasoare...   :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu