Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 13 octombrie 2014

International Historical Cover Comitee

Aceasta este denumirea unei asociaţii tematice de colecţionari americani, pasionaţi de reflectarea pe obiectele filatelice a evenimentelor istorice. Ar fi putut să fie consideraţi precursorii realizatorilor de plicuri semiilustrate (mai ales dacă ar fi activat în România, ţară care se "mândreşte" cu o producţie record în lume de asemenea produse). Click pe imagini pentru mărire.


Plicul realizat de americani comemorează 20 de ani de la bătălia de la Mărăşeşti, din 6 august 1917. După dimensiuni şi format, plicul a fost confecţionat şi imprimat în Statele Unite. El a fost adresat unei persoane din Iowa, dar absenţa ştampilelor de tranzit/sosire indică faptul că trimiterea nu a circulat. Francatura corespunde unei scrisori simple externe din acei ani, mi se pare.

Piesa filatelică a fost oferită şi vândută pe un portal de licitaţii online cu un preţ nesemnificativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu