Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 9 octombrie 2014

Erori la "Vulturi"

Despre erorile mărcilor "Vulturi" am mai vorbit şi am arătat că prin cataloagele româneşti nu sunt înscrise (parţial eronat) decât erorile semnalate acum mai bine de o sută de ani. Cam astfel de colecţionari studioşi avem!

Recent am dat peste două erori de tipar care cred că merită semnalate.


La o marcă de 3 bani oliv (care există numai pe hârtie colorată) am întâlnit un exemplar cu eroarea (denumită de unii colecţionari) "13" în cartuşul drept. Pata de culoare este destul de vizibilă.
Problema pe care o am referitoare la această eroare este că am întâlnit-o în forme multiple, iar din această cauză bănuiesc că ar exista mai multe clişee la care apare.


La o marcă de 50 bani am descoperit pata mare de culoare indicată de săgeata roşie din imagine. Este prima dată când o întâlnesc şi nu am o piesă "martor" încă. De aceea, vă invit să vă verificaţi colecţiile şi stocurile, cine ştie, poate că apare un martor şi se confirmă eroarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu