Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Altă varietate nesemnalată

Delectându-mi ochii cu oferta unuei case filatelice austriece, dau peste o piesă care era listată pentru varietatea de dantelură:


Tot admirând blocul de 80 bani din a doua emisiune, îmi pică privirea pe (supra)tiparul negru al valorii nominale, mai precis peste literele cuvântului BANI, la care litera A pare să fie aplicată cu caractere uşor diferite. Priviţi mai cu atenţie:


Se distinge destul de bine că piciorul stâng al literei A se termină drept jos, sau oblic.

Iată, aşadar, o nouă provocare pentru studiu: (supra)tiparele negre ale valorilor nominale aplicate la cele trei emisiuni ale poştei militare de campanie austriece realizate pentru România.
Ia să văd, cine mai face vreo semnalare?

2 comentarii:

 1. Bună seara !
  Îmi permit să vă semnalez că am constatat aceeaşi particularitate, în colecţia proprie, la un bloc de 4 al mărcii de 5 bani. Timbrele din coloana din stânga au piciorul stâng al literei A oblic, în timp ce la coloana din dreapta acelaşi picior este drept. De asemenea, la timbre izolate din aceeaşi emisiune (a doua), inclusiv la valoarea de 80 de bani, apare acelaşi picior stâng oblic. Probabil că studiul unor eşantioane mai extinse (coli, blocuri) ar indica o eventuală regularitate a acestei particularităţi.
  Victor Vlădulescu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc frumos pentru completare.
   Până în prezent nu există nicio "urmă" lăsată de cineva că s-ar fi interesat de aceste mărci.
   Dar niciodată nu este prea târziu.

   Ștergere