Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 24 octombrie 2014

Canonical Ubuntu, un sistem de operare ajuns la maturitate

Pe 20 octombrie a.c. s-au împlinit zece ani de la lansarea primei versiuni a sistemului de operare. Cu o întârziere de câteva zile (ieri, mai precis), aniversarea a fost sărbătorită prin lansarea unei noi versiuni, 14.10, care respectă principiile declarate în Ubuntu Manifesto.


Ceea ce ar trebui să ştiţi despre această populară distribuţie de Linux este faptul că ea este disponibilă atât în versiunea pentru sraţie de lucru, cât şi în versiunea server, pentru ambele tipuri consacrate de procesoare compatibile x87, Intel şi AMD.
Pentru curioşi, cea mai bogată colecţie de linkuri (de unde puteţi obţine orice variantă) am găsit-o pe portalul DistroWatch.com. Cei care au Windows pot testa foarte uşor acest sistem de operare, citiţi cu atenţie manualele incluse cu fiecare ISO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu