Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 14 octombrie 2014

Piesă curioasă

Am dat luna trecută peste o carte poştală neobişnuită din punctul de vedere al combinaţiei (click pe imagine pentru mărire)


Este vorba despre o carte poştală sârbească, francată cu o marcă a ocupaţiei germane în România însă, marcă obliterată cu o ştampilă a poştei germane de campanie (aşa-numitul "tip mut de ştampilă" după clasificarea făcută în monografia lui Borlinghaus).
Piesa îmi luase ochii prima dată, prin neobişnuita asociere carte poştală-marcă (deci o francatură mixtă), dar am revenit destul de repede la realitate. În afară de cele două amprente ale ştampilei amintite, alt element care să ateste că piesa a trecut prin vreo poştă lipseşte cu desăvârşire. De aceea cred că avem în faţă încă un exemplu de francatură  şi obliterare de complezenţă, realizată probabil de cineva din perioadă drept suvenir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu