Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 24 aprilie 2013

Stoc de coliţe româneşti vândut vrac

Menţiunile referitoare la mărcile contemporane sunt ceva mai rare pe blogul meu, deoarece nu mor de plăcere văzându-le sau discutând despre ele (ştiu că nu toată lumea agrează acest punct de vedere, dar mărcile noi nu se lipesc de mine).
În anii '80, cantităţi importante de mărci au fost vândute "la export" de către poştă (de fapt de către unitatea ei specializată), unii negustori din Occident acumulând stocuri importante. Dar şi aceştia trebuie să facă ceva cu marfa achiziţionată. Unii se chinuie să vândă "la bucată" sau loturi mici. Alţii însă fac o grămadă din marfa de care doresc să "scape" şi prezintă câte o ofertă "vrac". Aşa cum s-a întâmplat recent pe eBay, oferindu-se de către un negustor german un lot de sute de coliţe româneşti, toate cu tematică "Europa" ("Colaborarea", "CSCE" etc.). Puteţi vedea cam ce a fost în ofertă în imaginile de mai jos.


Lotul de coliţe a fost vândut cu 377 euro, după 24 de oferte. Totuşi acest preţ nu constituie decât o fărâmă din cota de catalog cumulată.

4 comentarii:

  1. Dupa covorul persan din camera,parca ar fi din Romania...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am de unde să ştiu! Vânzătorul avea un ID înregistrat în Germania, iar locul era indicat tot în Germania.
      Dar covoare din alea turceşti cred că sunt mai multe în Germania decât în România! :)))

      Ștergere
  2. Este destul de trist,dar nu-i singurul loc unde se vând astfel mărci poștale :(
    PS: ai încercat să umezești spatele timbrelor ?!
    poate așa se lipesc :))))))

    RăspundețiȘtergere