Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 3 aprilie 2013

Curtoazie austriacă

Piesă văzută pe un portal de licitaţii online. Nu este ceva deosebit ca raritate (deşi sunt convins că nu au fost făcute prea multe astfel de cartoane).


Cartonul a fost realizat cu ocazia Târgului Internaţional de la Viena din octombrie 1946, după cum se poate citi pe ştampila specială.
Nu trecuse prea mult timp, un an şi ceva, de când câteva unităţi româneşti participaseră la eliberarea teritoriului austriac de armata germană. Poate a fost şi acesta unul din motive.

4 comentarii:

  1. a. Faţă de unităţile sovietice care s-au retras din Austria abia în 1955, unităţile româneşti au luptat,au staţionat doar niţel în Austria şi...s-au retras.Probabil că a fost un mic motiv de simpatie din partea austriecilor.
    b. Şi alte motive : Austria făcea (şi face) parte din Comisia (Europeană) a Dunării.Să ne reamintim de celebra "DDSG", de alte Societăţi şi birouri de transport şi de comerţ austriece.Iar Buletinul cu "Cotele Apelor Dunării", care începe cu "Viena ieri", se transmite la Radio Bucureşti (SRR) chiar de dinainte de WW2...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fain! Daca ar aparea acum una cu Ungaria saluta Romania, ar fi motiv de scandal interetnic :D

    RăspundețiȘtergere