Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 1 aprilie 2013

Confirmare pentru "cărămida" semnalată

Pe 20 martie am publicat un articol scurt în cadrul căruia semnalam o varietate spetaculoasă la marca de 5 bani verde-smarald fără filigran "Spic de grâu". Dacă aţi uitat despre ce este vorba, mai postez încă o dată imaginea varietăţii în cauză.


Pata de culoare de pe creştetul efigiei este vizibilă.
Zilele trecute, cineva de pe eBay a oferit în cadrul unui lot mai multe varietăţi şi erori. Când m-am uitat mai cu atenţie, peste ce credeţi că dau? Peste o marcă prezentând o eroare similară:

De această dată tiparul este ceva mai clar. Că este vorba despre acelaşi clişeu o demonstrează un alt defect prezent la ambele mărci: deasupra literelor ANI din BANI în stânga jos se poate distinge o linie orizontală albă generată de o zgârietură a clişeului.
Ambele mărci par a fi circulate în 1902.

3 comentarii:

  1. Am vorbit cu un filatelist si l-am intrebat de ce nu aduce si timbre la taraba lui si mi-a raspuns:din cauza ca timbrele sunt mici si trebuie sa stea tot timpul cu ochii pe ele sa nu fie furat.Si decat sa stea cu stres si sa ajunga acasa si cu timbre lipsa mai bine vine doar cu monede.
    C`est la vie...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scris textul de mai sus la articolul "O piesa ma lasat cu gura cascata"" si vad ca a aparut aici...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sistemul de administrare a comentariilor este complet automatizat. Eu nu pot muta locul unui comentariu, pot cel mult să-l blochez sau să-l şterg. Dacă a apărut aici, înseamnă că aici aţi comentat.

      Ștergere