Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 5 iulie 2014

Guyana Britanică, colecţia John E. du Pont (Grand Prix)

Cu puţin timp în urmă, toată media internaţională a fost străbătută de realizarea unui nou record mondial pentru "cel mai scump timbru", record realizat de casa de licitaţii Sotheby's în urma vânzării (în 17 iunie a.c.) a celebrei mărci de 1 cent magenta, din 1856. Am scris şi eu despre asta aici. Fără îndoială, este o ocazie unică în viaţă să fii contemporan cu un astfel de eveniment.

Vânzarea celebrei mărci a constituit însă doar semnalul vânzării celebrei colecţii a nu mai puţin celebrului John du Pont, zece zile mai târziu (în 27 iunia), de către casa elveţiană David Feldman. Pentru cei care doresc să-şi aşeze "la colecţie" catalogul (în format digital) al acestei licitaţii, îl (mai) puteţi descărca de aici (format PDF).

Totuşi, poate că este mai interesant de parcurs exponatul aşezat pe foile originale de album, aşa cum le-a prezentat proprietarul (în prezent decedat) la expoziţiile internaţionale la care a participat. Pentru aceasta, vă pun la dispoziţie un fişier PDF cu imaginile scanate ale exponatului, pe care îl puteţi descărca de aici.


Conform comunicatului casei elveţiene de licitaţii, vânzarea colecţiei du Pont a constituit un real succes comercial. Dacă a fost aşa sau nu, puteţi constata şi singuri, comparând pentru fiecare lot preţul de strigare (sau estimat) înscris în catalogul licitaţiei şi preţul final (cuprins în lista cu rezultatele obţinute, pe care o puteţi descărca de aici).

Vă doresc vizionare plăcută.

2 comentarii:

  1. Mulţumiri pentru link-uri! Într-adevăr, rămâne un punct de reper important pentru filatelia mondială. Cu bine!

    RăspundețiȘtergere