Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 15 iulie 2014

E rău când te loveşti de câte-un puturos

Fază reală, petrecută ieri. Mă sună un amic să-mi spună că un oarecare ţuşflender mă acuză că am pus poze ale unor falsuri pe blog. Normal că am făcut o figură mirată (nu-mi plac selfie-urile, imaginaţi-vă doar) şi am răspuns că da, am pus pe blog imaginile multor falsuri. Doar despre asta am scris o grămadă de articole, cu intenţia de a le semnala şi a-i face atenţi pe cititori să nu "se arunce" la aşa ceva.
Da..., dar tipul s-a ghidat după o poză de la tine şi a luat ţeapă cu un fals!, îmi spune amicul.
Să fie sănătos, îi răspund, dar l-am rugat să-mi dea mai multe amănunte, dacă poate.

Peste vreo două ore mă sună şi-mi spune: ţuşflenderul, mândru că are "smartfon" a vrut să se spargă în figuri. "Dă" pe Google o căutare după imagini şi ajunge la o imagine urcată de mine pe blog, dar fără să acceseze şi articolul, să vadă şi ce-am scris acolo. Normal că după ce şi-a furat-o, a fost mai convenabil să dea vina pe poza de pe blogul meu, în loc să spună spună cinstit că nu se pricepe. Şmecheraşul de la care luase piesa a avut grijă să dispară rapid printre vizitatorii talciocului, mirosindu-l că-i doar un agiamiu.

Şi uite-aşa rămân la concluzia că netul are de toate, dar dacă până şi să cauţi informaţia completă ţi-e lene, poate-ar trebui să nu ţi se mai dea voie fără permis special. Sau să fii trimis la coadă, acolo unde stau amatorii de abţibilduri, ca să arunce banii pe "ediţii limitate". Că alea nu-s falsificate. Şi nici nu consumi "timp preţios" citind 10-20 de rânduri (vai!... aşa de mult?!)...

Din acelaşi motiv am blocat vreo trei utilizatori de feisbuc, pe care i-am văzut că-mi tot dădeau "share" la semnalările pe care le făceam relative la falsuri. Tipii şeruiau pozele, dar textul nu-l mai preluau. Practic ajungeau să-i păcălească pe cei care-i urmăreau (dacă erau interesaţi, dar şi începători).

4 comentarii: