Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 21 iulie 2014

Carnet de lux din 1928

Zilele trecute, pe un portal de licitaţii online a apărut o ofertă interesantă aparţinând unui vânzător înregistrat în Serbia: un carnet de lux realizat în 1928 la Fabrica de Timbre din Bucureşti, cuprinzând, pe mai multe file, mărci uzuale model "Mihai copil", precum şi întreguri poştale având ca marcă fixă acelaşi model.
Recunosc faptul că nu am mai văzut aşa ceva până acum, şi tocmai de aceea l-am considerat demn de semnalare.
Carnetul a fost oferit la preţul de strigare de 200 dolari, dar a rămas nevândut (aşa că este posibil ca oferta să fie reluată de către vânzătorul în cauză, asta dacă nu cumva a primit vreo ofertă care să-l aranjeze, între timp).

Mi-am permis să pun imaginilor un watermark, deoarece iar am semnale că sunt unii care au început să "colecţioneze" imaginile de pe blogul meu, din două motive: 1) nu trebuie să "alerge" pe toate portalurile, pierzând timpul; 2) sunt gata prelucrate (sau mai bine decât ar putea-o ei face, în orice caz).

Aveţi mai jos imaginile (click pentru mărire). Nu ştiu care a fost destinaţia carnetelor de acest fel, dar este posibil ca ele să fi făcut parte din materialul "de protocol" realizat de imprimerie în mod special pentru casa regală.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu