Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 31 iulie 2014

Update pentru Inkscape

Pentru cei care nu ştiu despre ce este vorba, Inkscape este un program de tip open source destinat creaţiei/editării de fişiere vectoriale (click pentru mărire).


Ca interfaţă, seamănă cu destul de cunoscutul CorelDraw! Ca funcţionalitate, face cam tot ce face acesta, ori cam tot ce face Adobe Illustrator. Cu diferenţa că este gratuit şi nu trebuie să cheltuieşti sute de dolari sau de euro. Şi este stabil, iar rezultatele (pentru utilizatorii care învaţă să îl folosească la capacitatea lui) sunt absolut remarcabile pentru un software distribuit gratuit.
Eu folosesc veriunea portabilă (pentru că nu trebuie instalată şi pentru că nu îmi "umflă" regiştrii Windows-ului.

Pe 18 iulie a fost lansată o versiune intermediară - 0.48.5, o versiune care este destinată creşterii stabilităţii şi eliminării unor diverse buguri. Pentru cei curioşi, mai multe detalii despre noutăţile acestui update pot fi găsite aici.

Dacă vreţi să încercaţi acest soft, puteţi să îl descărcaţi de la următoarele locaţii:
- pentru Linux, Windows şi OS X de aici (ca versiune instalabilă);
- pentru Windows - versiunea portabilă - de aici.

Documentaţia este foarte bogată (dacă vreţi să învăţaţi), există manuale, wiki, forumuri cu tutoriale etc. Un prim pas poate fi aici.

2 comentarii:

  1. inkscape, de retinut! S-ar putea sa am nevoie de el, chiar am nevoie de un program din asta la un moment dat. Multam :)

    RăspundețiȘtergere