Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 18 octombrie 2018

Şi Cherrystone recidivează

În urmă cu mai mulţi ani, casa americană Cherrystone a pus la vânzare în cadrul unei licitaţii o "serie" de mărci aşa-zise ale ocupaţiei române în Odessa (minunile catalogate de Michel, dar care sunt de fapt făcături ordinare ale unor negustori, am scris despre aceasta aici, şi aici).

De data aceasta, la licitaţia din 16 octombrie a.c. casa Cherrystone a oferit două unicate purtând un alt supratipar (click pe imagine pentru mărire):


Mărcile poartă supratiparul 1 MAI 1941/JAMBOREEA NATIONALA. Şi asta nu e tot! Supratiparele de pe cele două mărci seamănă, dar nu sunt identice (diferă lungimea lui şi tipul caracterelor).

Nu a existat niciodată vreo emisiune de acest fel. Supratiparul este opera unor particulari şi a fost realizat pentru înşelarea neiniţiaţilor.
Ca fapt divers, cele două mărci au fost oferite cu 140 dolari, fiind vândute cu 190 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu