Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 8 octombrie 2018

Câteva rezultate interesante la licitaţia Cherrystone din iulie a.c.

La această licitaţie a casei americane au fost prezentate, pe loturi mici, piese care au format o colecţie solidă cu tema cercetăşie. Pentru că şi România a pus în circulaţie mai multe emisiuni cu această temă, oferta s-a dovedit una interesantă.

Vă sugerez să nu faceţi comparaţii ale realizărilor înregistrate la Cherrystone cu preţurile din târgurile locale sau cu cele obţinute pe eBay sau Delcampe, pentru că este o cu totul altă lume (şi dl X de pe eBay nu se poate lăuda cu vadul comercial al americanilor). Luaţi preţurile de mai jos doar cu titlul de inventar.


Jamboreea Sibiu, pereche nuzată de 6 lei nedantelată la mijloc: preţ de strigare - 450 dolari, adjudecată cu 575 dolari.





Supratipar auriu MAMAIA pemarca de 25 bani: preţ de strigare - 450 dolari; adjudecată cu 475 dolari.


Ştraif orizontal de trei mărci de 25 bani cu supratipar negru MAMAIA aplicat oblic: preţ de strigare - 230 dolari; adjudecată cu 280 dolari.


Probă de cerneală a supratiparului pe marca de 1 leu; oferită cu 230 dolari, vândută cu 290 dolari.


Aceeaşi marcă în bloc neuzat de patru mărci cu supratiparul negru răsturnat; piesa a fost oferită cu 1.400 dolari şi vândută cu 1.500 dolari.


Probă de cerneală a supratiparului pe marca de 3 lei, roşu în loc de auriu; oferită cu 450 dolari, achiziţionată cu 475 dolari.


OETR 1935, serie în perechi neuzate, nedantelate; oferită cu 450 dolari, vândută cu 1.300 dolari.


Jamboreea Braşov 1936, serie nedantelată neuzată cu margini de coală; oferită cu 230 dolari, vândută cu 800 dolari.


Aceeaşi emisiune în perechi nedantelate cu margine de coală: oferită cu 450 dolari, adjudecată cu 1.600 dolari.

Concluzie: toate loturile au fost frumoase, iar preţurile finale sugerează că au fost achiziţionate de clienţi cu bani, dintr-o altă lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu