Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 9 octombrie 2018

Capete de bour la Dr. Derichs

La licitaţia din 1 septembrie a.c. a firmei din Köln au fost oferite (şi vândute) trei exemplare obliterate, foarte frumoase din prima emisiune moldovenească.


Acest exemplar de 27 parale este unul dintre puţinele considerate "de lux" dintre cele cunoscute. Culoarea tiparului este netă, fiind foarte bine toate caracteristicile clişeului. Marca este cunoscută de mulţi ani, fiind expertizată de mai multe ori: Royal Philatelic Society (1953), Zumstein (1954) şi Fritz Heimbüchler. A făcut parte din colecţia Chiesa (1914) şi Fritz-Kirchner. Marca a avut un preţ de strigare de 7.500 euro, fiind achiziţionată cu 9.000 euro.


Exemplarul de 54 parale de mai sus are margini bune şi este fără defecte. Ea este aplicată pe un mic fragment original, purtând o ştampilă clară ROMAN MOLDOVA, fiind una dintre cele nouă exemplare cunoscute purtând această ştampilă. Marca este ilustrată în primul volum al monografiei realizate de Fritz Heimbüchler. Ea a avut un preţ de strigare de 2.000 euro, fiind adjudecată pentru 7.500 euro.


Acest exemplar de 108 parale are margini foarte mari pe trei laturi, fiind clasificată ca piesă "de lux". Este unul dintre cele numai şapte exemplare purtând ştampila PIATRA MOLDOVA şi nu prezintă nici defecte, nici reparaţii. Poartă semnăturile experţilor Calves, Diena şi Thier şi este însoţită de un atestat semnat de Heimbüchler (din a cărui colecţie a făcut parte). Marca a avut un preţ de 4.000 euro la strigare, realizând însă un preţ final de 13.000 euro la finalul licitaţiei.

Preţurile de mai sus nu cuprind taxele şi comisioanele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu