Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 14 octombrie 2018

Galaţi - Constantinopol cu poşta franceză

La licitaţia de luna trecută a casei franceze Lugdunum a fost oferită o scrisoare plecată de la oficiul consular francez din Galaţi (click pentru mărire):


Dacă mărcile izolate cu ştampile ale oficiilor consulare de pe actualul teritoriu românesc se văd ceva mai des prin licitaţii, cu scrisorile este o altă treabă, mai ales cu cele francate.

Scrisoarea este francată cu două mărci de câte 10 centime, plus una de 80 centime (total 1 franc) din emisiunea "Napoleon - Empire". Oficiul din Galaţi a anulat mărcile cu ştampila 5085 (cifre mari), aplicând pe faţa scrisorii ştampila rotundă de zi, GALATZ MOLDAVIE 16 AVRIL 64, precum şi ştampila de serviciu PD în cadru dreptunghiular, toate cu tuş albastru.
Pe verso a fost aplicată, la sosire, ştampila rotundă de zi  CONSTANTINOPLE TURQUIE 19 AVRIL 64. Aşadar cu ajutorul unui vapor francez scrisoarea a parcurs drumul de la Galaţi la Constantinopol în numai trei zile.

Scrisoarea a fost oferită cu 1.200 euro, realizaând un preţ final de 2.888 euro (fără taxe şi comisioane).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu