Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 6 mai 2014

Primul număr...

...al uneia dintre cele mai prestigioase periodice filatelice mondiale timpurii a văzut lumina tiparului în 1863. Spre cinstea noastră, pe coperta acestuia se regăsesc reproduse şi mărcile de 40 şi de 80 de parale din a doua emisiune Cap de bour, lângă alte mărci considerate astăzi printre rarităţile filateliei mondiale.
Încercaţi să vă gândiţi: cele două mărci moldovene nu aveau decât vreo cinci ani, erau "proaspete", cum s-ar zice.   :)))
Voi reveni.


4 comentarii:

  1. Bine, poate era euforia descoperirii unui domeniu nou, în care unii (deveniţi astfel filatelişti) se puteau regăsi şi îşi puteau îmbogăţi cufărul de cunoştinţe asupra lumii. Dar să vedem partea frumoasă a lucrurilor: înseamnă că încă de pe atunci filatelia mondială îşi punea speranţele în ţări precum România, fapt confirmat în deceniile următoare. Aştept continuarea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate că pe jumătate aşa a şi fost. Dar combinând cu alte articole, studii şi publicaţii, mărcile moldovene au fost greu de procurat atunci, din cauza faptului că ele nu au avut o circulaţie internaţională, utilizându-se numai în interiorul principatului. Iar când s-au trezit colecţionarii că au existat pe aceste meleaguri mărci, ele fuseseră deja scoase din circulaţie.
      Ce să-i fac, pe vremea aia încă nu aveam de gând să scriu pe blog! :)))

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Urmează, timp să am numai de citit şi de selectat ceea ce merită.

      Ștergere