Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 3 mai 2014

O piesă în care nu am încredere

Văzută pe eBay. Oferită, dar rămasă nevândută, iar motivul cred că este destul de vizibil. Click pe imagini pentru mărire.


Este vorba de un plic oficial, care nici nu cred că a trecut vreodată prin poştă (există o sumedenie de plicuri oficiale din epocă expediate prin poştă, care nu arată aşa).
Cineva a luat o marcă de 1½ bani negru din emisiunea Bucureşti II rămasă neobliterată (nu sunt deloc ieşite din comun astfel de exemplare) şi a adăugat-o foarte aproape de ştampila administrativă de pe verso. Din câte se vede, această ştampilă nu "trece" pe marcă, dar alăturarea poate păcăli un ochi neavizat.
Una peste alta, pentru o scrisoare internă, tariful nu era de 1½ bani. Iar dacă marca ar fi fost într-adevăr aplicată atunci, în epocă, la poştă ar fi apărut imediat (pe lângă ştampilele de plecare şi de sosire care au fost furate de un extraterestru) şi insemnele de încărcare a corepondenţei cu porto.

Astfel de misive, dacă destinaţia era la o distanţă mică de locul de expediţie, erau transportate de câte un om al primăriei comunei respective. Sau chiar de către notarul comunal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu