Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 12 mai 2014

Corespondenţe cu mărci "Bucureşti"

Plicurile cu francaturi interesante apar mai rar pe portalurile de licitaţii online (bine, cele oferite la preţuri decente). În ultima lună nu am remarcat decât două astfel de piese, pe care le şi prezint mai jos.


Prima piesă este un plic expediat în martie 1878 de la Bucureşti la Paris, francat cu câte două mărci de 5 bani bistru şi 10 bani albastru (ultimele fiind în pereche).
Plicul a fost vândut cu 100 de dolari.


A doua piesă este o recomandată externă, francată cu două mărci de 10 bani roz ("Bucureşti II"), plus o marcă de 30 bani cărămiziu ("Bucureşti I"). Plicul (aflat nu în cea mai bună stare de păstrare posibilă) a fost expediat în aprilie 1880 din Câmpina spre Italia.
Combinaţia nu este chiar printre cele mai comune, aşa că preţul final de 110 dolari (după 6 biduri) nu mi se pare exagerat. Marca de 30 bani (relativ rară pe corespondenţe întregi) pare în stare bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu