Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 17 mai 2014

Francatură mixtă, o curiozitate de la sfârşit de veac

Văzută ceva mai devreme, din păcate după încheierea licitaţiei.
Nu aş putea spune cu precizie care a fost scopul realizării piesei din imagini (click pentru mărire), doearece mesajul mi se pare că este scris în limba greacă şi nu stăpânesc limba. Ar putea fi o legătură între cuvântul "PAX" din mesaj şi inscripţia cu acelaşi cuvânt de pe faţa cărţii poştale.


Bănuiesc totuşi că evenimentul marcat prin localizarea de pe faţa imprimatului (Paris, 6 octombrie 1896) îl constituie vizita Ţarului Nicolae al II-lea în Franţa (găsiţi câteva referinţe aici, aici şi aici). Cele două portrete de pe faţă mi-au adus aminte de cărţile poştale franceze imprimate în mod special pentru acest eveniment (din păcate nu am în colecţie niciuna şi nici nu am un link util către un model). Oricum, personajul din stânga seamănă nespus cu Nicolae al II-lea.

(Sursa: Wikipedia)

Cartea poştală poartă mărci din patru administraţii poştale: România, Turcia, Rusia şi Levantul rusesc. Ştampila de plecare este Munteni Gară, iar destinaţia este Constantinopol. Din păcate, nu există nicio ştampilă de sosire.

Piesa a fost vândută cu 30 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu