Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 17 martie 2012

Încă un retuş dat pe nimic...

Acum ceva timp semnalam o piesă Carol "cu favoriţi" din emisiunea 1867, cu un superb retuş în medalion, care a fost vândută pe un preţ de tot râsul. Iată că istoria se repetă.


Este vorba de o piesă obliterată de 20 parale din aceeaşi emisiune, care prezintă la rândul său un superb retuş în medalion, vizibil cel mai bine sub barba efigiei şi sub gât. Studiaţi cu atenţie fondul medalionului, atât în aria care înconjoară efigia, cât şi pe margine, în apropierea perlelor. Se vede foarte clar cum fondul medalionului a fost "întărit", în ciuda numeroaselor zone rămase neatinse.
Piesa a fost vândută cu numai 6,50 dolari, după 4 biduri. Păcat...

6 comentarii:

  1. Piata de moment decide pretul unei asemenea valori? O valoare e o valoare indiferent de moment

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Piesa merită mult mai mult, datorită frumuseţii retuşului. Cred că cei mai mulţi nici nu au observat prezenţa lui, considerând-o pur şi simplu o marcă standard.

      Ștergere
  2. Piesa a fost vanduta cu 6, 50 din cauza nasului , Pete.
    Daca ar fi intervenit d-na Mihaela Leventer cu o rinoplastie la musiu Carol, ai tu dreptate, ar fi valorat mult mai mult :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihihi!!! La asta nu m-am gândit! :)))
      Dar să ştii că ăla era nasul lui adevărat, se vede şi în fotografiile ceva mai târzii.

      Ștergere
  3. Pai e ala adevarat, da, cele estetice erau scumpe si pe vremea aia.......

    RăspundețiȘtergere