Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 25 martie 2012

Francaturi spectaculoase de poştă aeriană

Este vorba de două plicuri de format mare, francate cu mărci uzuale Ferdinand pe ambele feţe (click pentru mărire).

Prima piesă are, pe lângă toate ştampilele necesare, şi o ştampilă liniară PAR AVION care a fost utilizată şi ca ştampilă obliterantă.

Aceeaşi ştampilă liniară apare şi pe cea de-a doua piesă (se pare că cele două piese au atât destinatar, cât şi expeditor comuni).

Cele două piese vor fi oferite la o licitaţie din străinătate programată pentru luna următoare şi constituie un singur lot.

8 comentarii:

 1. preturile sunt pe masura ma gandesc, la cat sunt de spectaculoase, nu? ciao...

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 3. Salve Max !
  Întrebări :
  - de ce pe a doua piesă sunt aplicate timbre de asistenţă socială iar pe prima nu ?
  - valoarea timbrului de asistenţă socială era proporţională cu valoarea francaturii ?
  - ce motivaţie poate avea anularea francaturii în cele două moduri ? (o motivaţie a funcţionarului poştal, nu cred)
  - transportul poştal aerian s-a făcut cu mjloace strict româneşti ? ( e de mirare pentru epocă ;întreb deoarece nu apare vreo altă ştampilă Par Avion , străină )
  - dacă s-a aplicat vinieta de ce ar mai apărea ştampila Par Avion ?
  - cum se explică apariţia atât de târzie a primelor timbre de poştă aeriană româneşti dacă linia aeriană exista şi dacă timbre de acest gen existau în Europa ?
  Mulţumesc Max !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Timbrele de asistenţă socială erau obligatorii pentru anumite obiecte de corespondenţă, dar numai la cea internă. La corespondenţa externă, ele erau tolerate, chiar dacă nu erau obligatorii.
   Referitor la poşta aeriană, s-a scris deja destul de mult în literatură. Există inclusiv o lucrare special dedicată acestui subiect (istoricul poştei aeriene în România - autor ing. Călin Marinescu).

   Ștergere
 4. Participi in mod constant la licitatii sau urmaresti cele care sunt interesante pentru tine?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Obişnuiesc să urmăresc cam toate licitaţiile, pentru că mă interesează preţurile pentru catalogul la care lucrez.
   Câteodată particip, alteori nu, dar mă gândesc să fiu şi altora de ajutor.

   Ștergere
 5. Nu stiu nimic despre aceste lucruri, asa ca nu pot comenta, dar m-a impresionat scrisul de pe a treia imagine!

  RăspundețiȘtergere