Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 18 martie 2012

O poştă maritimă rusească interesantă

Iată o piesă care, după frecvenţa de apariţie, este destul de rară. Este vorba de o poştă maritimă rusească, despre care literatura românească nu spune prea multe lucruri.


Este vorba de o carte poştală ilustratp (cel mai probabil, presupun deoarece vânzătorul nu a prezentat şi "faţa" piesei), care a fost expediată din Odesa, cu destinaţia Bucureşti. Corespondenţa a plecat cu o cursă Odesa - Batum (cele două ştampile monocerc din colţul drept superior), în aprilie 1905. Probabil că vaporul rusesc a avut o oprire într-unul din porturile din sudul Basarabiei, unde a fost obliterată cu ştampila cu vulturul bicefal vizibilă în colţul stâng. Necunoscând rutele vapoarelor ruseşti, n-aş putea preciza unde s-a petrecut acest lucru.
Cert este că ilustrata a ajuns în Bucureşti pe 29 aprilie (ştampila BUCURESCI CURSA 2), fiind dusă la destinatar de factorul care a aplicat ştampila tip "goarnă" cu numărul 38.
Din păcate, calitatea imaginii postate de vânzător este de o calitate destul de proastă (păcat de piesă, poate cu o imagine mai bună ar fi avut mai mulţi amatori - e un lucru deseori neluat în seamă de posesorii de piese). Totuşi, în ciuda acestui lucru, ilustrata a fost vândută cu 212 dolari, după 12 biduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu