Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 28 martie 2012

Fals interesant la Principatele Unite

Acum câteva zile, falsul din imaginea de mai jos s-a vândut pe eBay (cu o sumă modestă, ce-i drept).


Este un fals de calitate slabă, care nu poate păcăli decât un colecţionar neexperimentat. Motivul pentru care îl semnalez este legat de modul de realizare, pe care nu l-am mai întâlnit şi nu pot aprecia (neavând piesa în mână) dacă este un fals de epocă sau unul contemporan.

Studiind "blocul" chiar la modul mai sumar, se poate distinge relativ uşor (după caracteristicile care se repetă la clişeele situate pe aceeaşi verticală) că "impresiunea" a fost executată cu două clişee separate. Sar în ochi, la clişeele din partea stângă, deformarea identică a literelor A din FRANCO, iar la clişeele din partea dreaptă deformarea literelor N din acelaşi cuvânt.
Este interesant de urmărit dacă acest tip de fals mai apare şi în licitaţiile viitoare. Piesa de faţă a fost oferită de un ID înregistrat în Argentina. În cazul în care voi vedea falsuri similare oferite de acelaşi ID, atunci voi atenţiona cititorii.

7 comentarii:

  1. Foarte interesantă această "stăruinţă" a unora de a falsifica toate acestea. Câtă strădanie pe ei, numai să poată reuşi să înşele "ochiul vigilent" al cunoscătorilor.

    Zi bună, Peter! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place lectia de astazi, Domn'Profesor.Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant. Pe asta am si inteles-o. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,este un fals tare neconvingător :)!
    Poate ceva colecționar de falsuri l-a vrut în colecție !
    Salutări și numai bine !

    RăspundețiȘtergere