Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 14 august 2011

Se anunţă închiderea platformei toateblogurile.ro

Într-un anunţ destul de scurt, iniţiatorul platformei cunoscută de mulţi membri ai blogosferei româneşti anunţă imposibilitatea continuării proiectului. Îmi permit să îl citez:

Ca să nu lungesc inutil povestea, oricum nu ar schimba cu nimic situaţia, iar registrul reacţiilor va fi cu siguranta acelaşi, am să anunţ scurt şi sec faptul că tB.ro , toateBlogurile.ro, ZtB.ro, VtB.ro şi ADtB.ro se închid pe data de 15 Septembrie 2011.
Mulţumesc, din suflet, tuturor celor care au fost alături de acest proiect, tuturor celor ce au crezut că e posibil şi au contribuit, tuturor celor care ne-au dat idei, tuturor celor care s-au opus şi ne-au ambiţionat, tuturor celor care vor înţelege situaţia şi se vor rezuma doar la a constata simplu că: toateBlogurile.ro nu mai este!

Păcat! Primul meu gând la aflarea acestei veşti s-a îndreptat către colegul nostru Cornelius Ionescu, deoarece dispariţia blogului dânsului ar sărăci şi mai mult lumea virtuală a colecţionarilor, şi aşa destul de slab reprezentată.


Ştire preluată via refresh.ro.

12 comentarii:

  1. Chiar ca ma simt bine! Cineva imi va simti lipsa! Nu vreau asta! Cine ma ajuta sa-mi pregatesc bagajele şi sa ma mut pe alta platforma mai de lunga durata? Nu mi-am pus problema asta până acum si cunostintele mele in materie sunt cel mult precare, recunosc. Fac cinste, cu niscai obiectute de colecie, pentru niste copii mari (de tot, în cazul meu)ce suntem!
    Ma bucur ca am iar acces la comentarii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara.
    Am să încerc să vă ajut cu tot ce ştiu. Pentru început, vă recomand primii doi paşi:
    1. Creaţi-vă o adresă pe gMail: mergeţi mergeţi la adresa http://mail.google.com. Pagina de net va "simţi" că sunteţi din România şi vă va ghida pentru crearea adresei. După ce aţi creat adresa, logaţi-vă şi bifaţi opţiunea "ţine-mă minte", ca să vă păstreze logat în continuare.
    2. După aceea, mergeţi la adresa:
    http://www.blogger.com/
    care va "simţi" de asemenea că sunteţi din România, iar interfaţa va fi tot în română. Există acolo un buton cu ceva de genul "crează un blog". De aici încolo, fiecare pas vă este ghidat în limba română.

    Pentru orice problemă întâmpinaţi, vă rog să-mi trimiteţi un mail. Vă voi trimite şi eu ceva documentaţie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Max, ce este "Toate blogurile"?
    Imi asum eventuala eticheta (sau timbru, dupa caz) de cea mai aeriana semi-bloggheritza

    RăspundețiȘtergere
  4. hapi2233: Este o platformă de găzduire gratuită pentru bloguri (azi am aflat şi eu că este dezvoltată pe scheletul Wordpress).
    Poţi să arunci un ochi, cât mai există:
    http://www.toateblogurile.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Si toate blogurile care sunt acolo vor disparea?

    RăspundețiȘtergere
  6. hapi2233: Acolo sunt două categorii principale de bloguri: unele care s-au creat direct pe platforma lor, şi unele create individual (pe alte platforme, Blogger sau Wordpress) dar care s-au înscris acolo (portalul funcţiona şi cam ca un altfel de ZeList).
    Cei din prima categorie au două soluţii: să încerce să şi le transfere pe Wordpress-ul mare (aşa cum este şi blogul tău), sau să renunţe la ele.
    Cel puţin, după logica mea, cam astea ar fi soluţiile (dacă ştie cineva mai multe, chiar îl rog să comenteze, pentru că vreau să ajut pe cineva care are blog acolo).

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua,

    Blogurile deschise pe platforma nu se inchid. Se va inchide doar componenta de social network (care nu este un fel de zelist). Cei care au bloguri deschise pe platforma toateBlogurile.ro (inclusiv domnul Cornelius) pot sta linistiti.

    O zi buna!

    Victor
    admin tb.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Victor: Mulţumesc frumos pentru precizare.
    Personal îmi pare rău că s-a ajuns la acest punct final. Personal, sper că acest final al proiectului va duce, inevitabil, la un nou început, poate cu mai multe satisfacţii.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu stiu ce sa zic, astept data de 15 sa vad ce se intampla, mi-ar parea rau se dispara, pur si simplu...am sustinut acest proiect...

    RăspundețiȘtergere
  10. Tamy: Uită-te puţin mai sus, văd că Victor (adminitsratorul de la tb.ro) a avut amabilitatea şi a dat răspunsuri pe care eu nu le ştiam. Blogurile nu vor dispărea.
    Şi mie îmi pare rău, pentru că şi eu mă înscrisesem acolo. Am cunoscut oameni minunaţi şi acolo.

    RăspundețiȘtergere
  11. Puteti incerca si http://megablog.ro care este un site in acelasi gen dar la inceput de cariera. Pe mine ma ajuta totusi ca primesc un backlink moca si rapid dar in viitor sper sa se aglomereze mai tare siteul. Au si un cod de buton cu care poti posta direct din site-ul tau fara sa mai fie nevoie sa faci treaba asta manual....pare ok si destul de profesionist dar mai au ceva de lucru la el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problemele de la ToateBlogurile nu mai sunt de actualitate.
      Nu ştiu dacă mă poate ajuta în vreun fel megablog, pentru că ţinta mea o constituie colecţionarii, nu cititorii de bloguri generale.

      Ștergere