În ultima perioadă mi-au atras atenţia câteva piese categoric false, dar pe care posesorii au încercat să le ofere drept originale, mai precis drept eseuri.
ID-ul garykun de pe eBay, înregistrat în SUA, a încercat să vândă două aşa-zise eseuri ale emisiunii "Efigii", realizate într-o manieră neprofesională, probabil cu ajutorul unor clişee de zinc. Niciuna dintre piese nici măcar nu se apropie de caracteristicile originalelor, care sunt gravate.
Un alt ID, probabil cunoscut mai multor colecţionari români, a încercat să vândă un fals deja semnalat în numeroase rânduri ca atare. Este vorba de erbog_uk, cunoscut pentru micile varietăţi ale mărcilor româneşti pe care se pare că le vânează.
Fiindu-mi cunoscut de mai multă vreme (adevărul este că a avut câteva semnalări destul de interesante în ultimii doi ani), am sesizat imediat că imaginea postată pentru piesa de mai sus (blocul nedantelat format din două perechi întoarse) este de o calitate mult sub cea cu care însoţeşte de cele mai multe ori piesele pe care le oferă. Poate fi şi acesta un indiciu că piesa este considerată cu dubii chiar de vânzător.
De fiecare dată mă revolt din nou,când văd inteții de a păcălii,de a frauda colecționari.Păcat că nu pot fi pedepsiți decât extrem de greu.
RăspundețiȘtergereSe-cret: Motivul pentru care eu le dau şi ID-ul este să se ferească lumea de ei, dar şi să li se ducă vestea.
RăspundețiȘtergere