Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 26 august 2011

Patru piese

La o licitaţie desfăşurată astăzi am văzut câteva piese demne de semnalat.

Favoritul acesta prezintă o zgărietură verticală ce traversează toată înălţimea clişeului, din dreapta cuvântului DECE şi până în dreapta legendei BANI, traversând medalionul şi ceafa efigiei.

Aceeaşi marcă (de data aceasta obliterată), prezentând un lumen alb în fondul medalionului, în creştetul efigiei. Este o varietate frumoasă.

Din aceeaşi emisiune, marca de 25 de bani (cu un aspect foarte frumos) prezintă un excelent retuş în medalion cu reconturarea efigiei. Faţă de retuşul cu pensula în fondul medalionului, acest retuş este mai greu de întâlnit.

Ultima piesă este un plic recomandat expediat în 1891 din Bucureşti la Sanct Petersburg. Nu constituie o raritate, dar ar fi putut interesa pasionaţii de piese legate de istoria filateliei. Plicul poartă antetul lui David Cohn, autointitulat "Briefmarkensammler". Să-l văd eu astăzi pe cel care mai are curaj să-şi facă astfel de plicuri cu antet, să le mai şi folosească prin poştă...

8 comentarii:

 1. deosebit de interesanta lumea tablourilor miniaturale cu zimti pe margini... Multumim pentru informatiile pe care ni le dezvalui!

  RăspundețiȘtergere
 2. Şi eu îţi mulţumesc pentru vizită, Carmen. Să ai o seară minunată!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce profil semeț...Ca și cel care se imprima pe monedele romanilor...
  Totdeauna voi rămâne fermecată de felul delicat și minuțios în care se scria...

  RăspundețiȘtergere
 4. Vera: Profilul semeţ aparţine lui Carol I. Primele trei piese îl arată în 1869, la trei ani de la urcarea pe tronul Principatelor.

  RăspundețiȘtergere
 5. am trecut sa vad de ce ai disparut :)
  cred ca ai reusit in sfarsit sa fugi din Bucuresti...sper pentru tine ca ai vazut marea :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Citind blogul tau presimt ca o sa ajung si eu cunoscator al genului :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Pandhora: Din păcate, nu. Şi blogul ăsta cred că are o limită...

  RăspundețiȘtergere
 8. Ninu: Nimic nu te opreşte, dacă îţi face cu adevărat plăcere.

  RăspundețiȘtergere