Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 24 ianuarie 2011

25 ianuarie: Fondul Proprietatea - listat la Bursă

Mâine se va desfăşura un eveniment aşteptat îndelung de unii, neimportant pentru alţii.

Poşta are drept acţionar şi Fondul Proprietatea. Care fond se pregăteşte să-şi schimbe, la rândul lui, o parte din acţionari. Mirosul banilor a atras şi mulţimea de speculatori, precum dulceaţa muştele. Care va fi configuraţia acţionariatului Fondului în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat este greu de spus la această oră. La fel de greu de spus precum şi enumerarea viitoarelor pretenţii ale boardului asupra companiilor cu capital de stat la care deţine fondul o parte din acţiuni.

Chiar şi pentru actuala conducere a Poştei, indiferent de cât de "conectată" cu puternicii zilei ar fi, tot ar trebui să le treacă câte un fior prin şira spinării... Cine ştie cum se schimbă optica şi vor mai fi întrebaţi unii şi alţii cum este banul cheltuit?

Şi de ce-ar interesa pe noi, ăştia cu timbrele? Păi scrie în Legea societăţilor comerciale...

Trebuie să-i mulţumesc lui Lucian Davidescu că mi-a adus aminte de eveniment, că luat cu treaba uitasem.

UPDATE

După ce face un scurt rezumat al primei zile de tranzacţionare, Khris ţine să sublinieze (oare de ce numai "poştaşii" n-or vrea să recunoască?): "Fondul Proprietatea are în portofoliu companii strategice pentru economia naţională, companii care au însă dezavantajul de a avea management public. Iar până în prezent nu există niciun exemplu de companie de stat care să fi performat cu adevărat."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu