Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 26 ianuarie 2011

Câteva piese...

Alaltăieri, parcă le veniseră la toţi să se lepede de mândrul Cap de bour de 54 Parale. Un argentinian, un brazilian şi un belgian. Fiecare cu al lui. Numai unul şi unul. Toţi trei se nimeriră... uite-aşa:
Nu-i aşa că seamănă? Că cică de-aia au fost făcute cu acelaşi clişeu!

Lăsând gluma la o parte, vă semnalez o piesă pe care am avut ocazia să o văd şi în original:

Un plic nedatat (circa 1850) expediat din oficiul poştal consular austriac din Bucureşti (BUKAREST 15 FEB.) cu plata taxelor efectuată în numerar de către expeditor, adresat la Sibiu (sosire HERMANNSTADT 19/2), redirecţionat către Viena; o nouă ştampilă HERMANNSTADT 20/2 aplicată pe faţa plicului, cu sosirea pe verso (9 Uhr Abends 2?/2, fără numele oficiului). La plecarea din Bucureşti a fost aplicată şi ştampila FRANCO în oval, o ştampilă rară).

Şi fiindcă nu mă pot abţine să mai glumesc puţin, uitaţi-vă ce destinatar simpatic are mandatul de mai jos:


"Mandat poştal pentru suma de Lei 5 TOCMAI Dlui MINISTER CONSOLAT..." E clar că l-a consolat, odată ce i-a trimis cei cinci lei, nu-i aşa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu