Şi în săptămâna aceasta am selectat câteva piese observate prin licitaţiile on-line şi pe care vi le supun atenţiei.
O piesă "soră" cu cea de 3 parale prezentate data trecută (şi oferită spre vânzare de aceeaşi persoană). Ghiciţi data din ştampilă? Probabil 22 MAR 72? Reamintesc un lucru simplu: emisiunea "Principatele Unite" nu a fost obliterată decât cu ştampile cu un singur tip de dată, numai cu ziua şi cu luna; ştampilele cu an în dată au fost introduse după retragerea acestei emisiuni din circulaţie.
Un lot de "Cuza" 1865 (piesele nu au fost oferite în grup, ci separat). Cine comentează şi ghiceşte de ce le-am introdus, primeşte ca premiu pe e-mail un link de unde va putea descărca una din lucrările vestite referitoare la primele mărci româneşti.
Care este bună şi care nu? Încă nu am dat de lucrarea care să detalieze caracteristicile originalului. Mă contrazice cineva?
Iată un plic (filatelic, evident) pe care îl semnalez pentru reclama făcută de autorul "produsului": MAISON DE TIMBRES POSTES MAX ZAIGHER (e doar coincidenţă de nume, nu suntem rude) Bucharest Sărindar 6.
O piesă pe care a fost puţină bătaie: 15 bid-uri, adjudecată cu 308 dolari americani. Merită? Păi, orice piesă circulată în Pocuţia este foarte rară, iar preţul nu ar fi deloc mare. Cu condiţia ca piesa să fie şi originală. Eu nu zic că nu este, ci că nu-mi place. Faceţi click pe ilustraţii ca să le vedeţi la mărimea originală. Expertiza istorică e greu de realizat, din cauza lipsei datei de pe ilustrată. Apoi, nu cunosc să existe piese cu supratiparul PTT-FF circulate "pe bune" în regiune (cu toate că ştiu însă astfel de piese, dar din emisiunea Moldova). Apoi, încă nu am vazut francaturi mixte CMT cu alte mărci (dacă poate cineva să semnaleze aşa ceva, îi rămân dator). Apoi, uitaţi-vă la supratiparul CMT: mie unuia nu-mi inspiră încredere. Apoi, cine credeţi că utiliza mărcile, în condiţiile de atunci? Nu cumva acei localnici erau sătui de Habsburgi? Care ar fi fost rostul acelei viniete? Orice comentariu este binevenit.
imi place ilustrata...casele sunt ca niste cuburi colorate...in alb&negru ...imi plac magazinele de la parterul caselor...in mod sigur se numeau pravalii:)
RăspundețiȘtergerepandhora: WOW! Ai ajuns chiar la începuturi, când deabia îmi încercam mâna la scris...
RăspundețiȘtergereIlustrata reprezintă o imagine destul de rară, a oraşului Colomea, astăzi în Ucraina. În orice oraş erau în centru prăvălii pe-atunci, cafenele, câte o librărie, câte o brutărie...
Am văzut că îţi plac ilustratele vechi şi îţi promit că mai pun imagini.
sper ca nu te deranjeaza...imi place sa scormonesc...recunosc :)
RăspundețiȘtergeredar daca vrei...ma opresc :)
pandhora: Nicidecum, mă miră însă că nu prea a mai făcut-o nimeni dintre cei... fără nebunia asta în cap, adică fără să fie colecţionar.
RăspundețiȘtergereDacă doream să le ţin ascunse, nu le publicam!... :)
eu percep pasiunea ta in felul urmator...
RăspundețiȘtergerela vremea lor aceste timbre aveau o banala valoare...timpul...trecerea lui a schimbat asta...micutele timbre despre care tu cunosti atat de multe detalii...pana si greselile de fabricatie le innobileaza :)....mi se pare fascinant...timbrul este aici la tine istorie condensata...
mi-ar placea sa am tenacitatea ta...pentru aceasta pasiune trebuie sa fii tenace in primul si in primul rand...eu sunt extrem de superficiala :)
evident ca nu le publicai...iar eu doar ma alintam...dar promit sa fiu serioasa asa cum esti tu :))
pandhora: Ba te rog să n-o faci! Rămâi aşa cum eşti, mie nu-mi plac falsurile nici la timbre... :))
RăspundețiȘtergerePasiunea este veche, aşa e, şi când îţi place la nebunie un lucru, înveţi parcă fără să vrei tot ce-i legat de lucruşorul ăla. Dar îţi garantez că sunt alţii mai "maniaci" decât mine.