Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 17 octombrie 2018

O combinaţie căreia nu-i găsesc justificarea

Cu toate că nu mai achiziţionez de mult piese sau timbre, continui să urmăresc portalurile de licitaţii pentru a identifica diverse varietăţi ori francaturi care ar putea îmbunătăţi şi ilustra catalogul la al cărui manuscris lucrez de mai mulţi ani.

Unul dintre exemplele descoperite în urmă cu câteva luni îl constituie o bandă de ziare (?) care poartă o francatură mixtă realizată dintr-o marcă de 5 bani Carol I Tipografiate şi o marcă uzuală rusească de 5 copeici (click pe imagine pentru mărire):


Cele două mări de pe faţă sunt obliterate cu o ştampilă cu cerc dublu rusească cu legenda ETAPNOE No. 279 (litere chirilice) 21 12 17. Pe verso se distinge o ştampilă de zi cu cerc dublu VASLUI 6(?) IAN 918.

Recunosc faptul că nu ştiu nimic despre ştampila rusească (pe care o bănuiesc a aparţine unui oficiu militar). Nu îmi dau seama nici dacă avem de-a face cu o francatură circulată efectiv prin poştă, ori este doar un suvenir realizat de un colecţionar.

Poate are cineva mai multe informaţii.

4 comentarii:

  1. Max,iartati-ma,dar n-am stiut unde sa postez intrebarea mea si nici daca exista vreun loc unde sa va pun intrebari in particular!
    Sono fuori tema :)
    Am vazut anuntul asta pe Okazii!!!!
    https://m.okazii.ro/timbre-filatelice-romania-1858-1862-a191853884
    Face banii oferta sau e o exagerare?
    Multumesc pentru intelegere!
    Cum am postat intrebarea intr-un loc nepotrivit,puteti sterge linistit intrebarea daca nu corespunde!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este puţin probabil să merite acei bani. Pe de altă parte nu sunt oferite niciun fel de detalii: despre ce este vorba, este o singură scrisoare (cea din fotogarfie), sunt mai multe?
      Pentru un lot de circa 10.000 euro ar trebui să existe zeci de scrisori şi/sau sute de mărci. În licitaţiile de la David Feldman de exemplu, loturile oferite la preţ echivalent sunt bogate şi cuprind piese multe şi grumoase.
      Poate acest vânzător se crede mai tare decât Christie's... :)

      Ștergere
    2. :D
      Multumesc frumos!2000 de euro pe timbru(si ultimul e rupt!)
      Sa stiti ca citesc tot ceea ce ati publicat.Sunt la aprilie 2011!
      Am invatat o gramada de lucruri!Grazie!

      Ștergere