Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 24 ianuarie 2014

Un plic frumos

Aş fi vrut să public mai devreme articolul, dar se pare că nenea Gogu (aka Google) a avut ceva probleme, iar contul meu nu a putut fi accesat pentru ceva timp.
Aseară am remarcat un plic frumos, o trimitere comercială, dar în acelaşi timp şi o piesă de poştă aeriană din perioada mai timpurie. Click pe imagini pentru mărire.


Este o piesă care ar avea mai multe ingrediente care ar face-o să fie dorită în colecţii. Plicul, care poartă un frumos antet monocolor semiilustrat, a fost francat cu uzuale "Mihai copil" şi expediat recomandat prin poşta aeriană, în mai 1939, din Bucureşti în Germania, la Berlin. Mărcile uzuale au toate un perfin vizibil (I H C - se face, cum este şi normal, legătura cu numele firmei înscris în antetul tipărit).
Plicul poartă o etichetă de serviciu (uzuală în epocă) pentru poşta aeriană. Pe faţa plicului se mai pot distinge două ştampile de serviciu pentru atestarea transportului prin poşta aeriană, ambele germane (una pentru Nürnberg şi una pentru Cottbus). Pe verso se pot distinge ştampilele de tranzit (Nürnberg) şi de sosire la Berlin.
Plicul a fost foarte bine păstrat, nu are pliuri sau rupturi. El a fost vândut pe un portal online cu un preţ final de 68 dolari (după 3 biduri). Spuneţi voi dacă a fost mult sau nu.

3 comentarii:

  1. Buna ziua,
    As dori sa stiu cat ma costa sa adaugati un banner sau un link cu site-ul meu, pe blog la dumneavoastra.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nu are legătură cu obiectele de colecţie, orice publicitate este exclusă.

      Ștergere
  2. Alexandru Ciurcu (1854-1922; prima trimitere) - ar putea fi juristul (asa cum reiese si din trimitere) dar si inventatorul unui tip de motor cu reactie. L-a brevetat la Paris, utilizandu-l pe o barca. Ar putea fi si o coindidenta, dar nu prea cred.

    RăspundețiȘtergere