Am văzut piesa de mai multe zile, dar nu m-am agitat deoarece am văzut că nu se înghesuie niciun cumpărător la nemaipomenitul chilipir.
Este un tip de fals pe care nu îl întâlnesc pentru prima oară. Nu este însă un fals periculos, deoarece detaliile desenului diferă destul de mult faţă de cele ale originalului (marca de 50 bani "Paris" nu este o aşa de mare raritate, un exemplar obliterat pentru comparaţie se poate procura relativ uşor). Ca elemente de comparaţie sunt inscripţiile ROMANIA, 50 B, POSTA, precum şi poziţiile acestora în raport de cadrele cartuşelor respective. Şi desenul efigiei diferă, dacă este studiată cu atenţie.
Blocul din imaginea de mai sus a fost oferit de ID-ul david_graham50, înregistrat în SUA, cu un preţ "bombă" de numai 30 dolari. Părerea mea este că vânzătorul avea cel puţin nişte bănuieli asupra originalităţii piesei, altfel o oferea la un preţ mult mai mare.
te uiti si pe amazon din cand in cand? Ai putea sa estimezi care-i mai "serios" din punctul de vedere al verificarii produselor? sau nu se verifica de fapt?
RăspundețiȘtergerePe Amazon nu mă uit, că nu sunt timbre.
ȘtergereCeea ce urmăresc este să-i fac atenţi pe-ai noştri să nu se arunce la falsurile oferite online, că sunt destule.
Unora încerc să le ghicesc şi nivelul de cunoştinţe (evaluat după comportament şi după piesele oferite).