Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Există încă pe piaţă falsuri în coli ale emisiunii "Căişori"

Înainte de Sărbători (pe la mijlocul lunii decembrie), pe eBay au apărut din nou falsuri în coli ale "Căişorilor". De această dată oferta a aparţinut unui ID înregistrat în Croaţia, care le-a prezentat drept "reimpresiuni realizate în 1911"!!! De unde a scos individul informaţia asta, numai el poate spune.  Şi uite-aşa vreun nepriceput citeşte, preia şi transmite o informaţie care - evident - este doar o invenţie. Puteţi vedea falsurile în imaginile de mai jos.


Falsurile sunt din cele realizate probabil la începutul secolului XX, păstrând caracteristicile cunoscute şi pe care le-am descris în mai multe rânduri în articolele anterioare. Colile falsurilor au 48 de clişee (6×4), spre deosebire de originale, care au colile de câte 80 de clişee (5×6). Cu alte cuvinte, orice ştraif orizontal mai mare de 5 bucăţi nu poate fi decât un fals.
Ceea ce se poate vedea foarte uşor este că dantelura falsurilor este realizată în linie, spre deosebire de cea a originalelor, care au o dantelură în pieptene (la dantelurile în pieptene ale originalelor, marginile de coală laterale şi cea superioară nu sunt traversate de linii de perfor).
Colile falsurilor au şi câteva semne marginale (imprimate odată cu imaginea clişeelor) care nu se regăsesc la originale.
Oferta croatului a fost făcută pentru o sumă de 250 dolari (atractivă ar putea spune unii). Dar sunt totuşi nişte falsuri. Lotul nu a fost vândut, dar asta nu înseamnă că oferta n-ar putea fi reluată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu