Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 23 ianuarie 2014

Un fals pe care nu ţin minte să-l mai fi văzut

Mai devreme admiram loturile cu vechituri oferite pe eBay şi al căror termen a expirat. Unul din vânzătorii pe care i-am mai nominalizat în articole mai vechi din cauza pieselor contrafăcute sau cu potenţiale probleme a postat un lot de "clasice cu cotă mare", fără să exceleze în amănunte, că doar nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.
Lotul a fost vândut pentru o sumă relativ modestă, dar nu asta era problema pe care doresc să o semnalez, ci prezenţa în lotul cu pricina a unui fals pe care nu cred că l-am mai întâlnit.


Acesta este lotul în cauză (click pentru mărire; ochiul format poate distinge cu siguranţă cel puţin patru piese cu probleme sau de-a dreptul false).
Marca falsă la care doresc să mă refer este plasată central. Are desenul "favoritului" din 1868, valoarea nominală de 2 bani, dar culoarea mărcii normale de 3 bani din 1870 - lila.


În realitate nu a existat niicodată o marcă de 2 bani lila cu modelul "favoritului" din 1868. E bine de menţionat acest lucru, pentru cei cu mai puţine cunoştinţe,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu